Γιορτή Βιβλιοφάγων 2017

Η χαρά και η συγκίνηση ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα στη φετινή γιορτή των βιβλιοφάγων, που παρακολουθήσαμε την Παρασκευή 2  Ιουνίου μαζί με τους 243 βιβλιοφάγους μας από όλες τις τάξεις του δημοτικού και πολλούς γονείς.

Το βιβλίο που παρουσιάστηκε φέτος  ήταν το «Μεγαλώνω τη Γιαγιά μου», εκδ. Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, ένα ιδιαίτερο αφήγημα που μας δείχνει πώς το βιβλίο λειτουργεί ως κρίκος επικοινωνίας ανάμεσα στις  γενιές!

Ομιλητές μας οι συντελεστές του βιβλίου, η εκδότρια Τζίνα Παπαντωνοπούλου-Καρατζά, που είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και μαμά βιβλιοφάγου μας, η ζωγράφος Κάτια Βαρβάκη που το εικονογράφησε και ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, που, μη μπορώντας να παραστεί, μας μίλησε σε ένα βιντεάκι ( δείτε το βίντεο εδώ ).

Το μαγικό άγγιγμα του σκηνοθέτη Δημήτρη Μπογδάνου, που έχουμε την τύχη να βρίσκεται στο δυναμικό του σχολείου μας, έδωσε υποβλητική ατμόσφαιρα στη θεατρική αφήγηση του κειμένου, τα παιδιά –αφηγητές το απέδωσαν πολύ ζωντανά κι εκφραστικά και ο μουσικός Σίμος Κοκαβέσης το έντυσε μουσικά με την κιθάρα του, με κομμάτια που συνέθεσε ειδικά γι’ αυτό.

Απολαύσαμε τους βιβλιοφάγους που μας μίλησαν για την εμπειρία τους και τα αγαπημένα τους βιβλία, όπως και τον μικρό δημιουργικό βιβλιοφάγο που μας διάβασε το παραμύθι που έγραψε και εικονογράφησε μόνος του.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που παρουσίασαν, παρακολούθησαν, βραβεύτηκαν σ’ αυτή τη γιορτή. Ένα μεγάλο μπράβο για την αγάπη και την ενασχόλησή τους με το βιβλίο και το διάβασμα σε όλη τη φετινή σχολική χρονιά!

©2024 CGS Library resources

Log in with your credentials

Forgot your details?