Γιορτή των βιβλιοφάγων 2023

Την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε η Γιορτή των Βιβλιοφάγων σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στην αγάπη για τα βιβλία και το διάβασμα.

Μέλη των Χρυσών Βιβλιοφάγων όλων των τάξεων και οι Διαμαντένιοι Βιβλιοφάγοι από τη ΣΤ’ Δημοτικού/IB PYP μίλησαν στους προσκεκλημένους της γιορτής για την εμπειρία τους με τα βιβλία και το διάβασμα.

Όλοι οι «Μικροί Συγγραφείς» της CGS Library είχαν τη χαρά να παρουσιάσουν και να πουν δύο λόγια για το βιβλίο τους σε μία σύντομη παρουσίαση μέσω οπτικοακουστικού υλικού!

Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε τους δεινούς αναγνώστες ή αλλιώς «Διαμαντένιους Βιβλιοφάγους της ΣΤ Δημοτικού/IB PYP, σε μια απολαυστική θεατρική ανάγνωση του βιβλίου με τίτλο «Φρίξος, ο σκύλος που μου έμαθε να διαβάζω», της Jan Fearnley, εκδ. ΒΙβλιοσκόπιο.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους Βιβλιοφάγους και αναγνώστες της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας. Καλό Καλοκαίρι με ένα βιβλίο στο χέρι!

Αλεξάνδρα Διακοπούλου,
Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης CGS

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να γίνει για τους μαθητές μας η αγάπη για το διάβασμα παντοτινή συνήθεια και τρόπος ζωής, η Λέσχη των Βιβλιοφάγων έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο θεσμό.

Συμμετέχοντας στη Λέσχη μας, τα παιδιά του Δημοτικού μπορούν να διαβάσουν πολλά και καλά βιβλία, επιλεγμένα από τη Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας, και να βραβευθούν γι’ αυτό.

Στις λίστες των βιβλίων, που είναι διαφορετικές για κάθε τάξη, περιλαμβάνονται βιβλία κάθε είδους, ελληνικά και ξενόγλωσσα, από εικονογραφημένα και παραμύθια για τους μικρότερους μέχρι λογοτεχνία για τους μεγαλύτερους, όχι μόνο γνωστά και κλασικά βιβλία αλλά και πολύ σύγχρονης παραγωγής, φαντασίας, περιπέτειες, αστυνομικά, χιουμοριστικά, graphic novels κ.ά. Στόχος, πάνω απ’ όλα, είναι να επιλέγουμε βιβλία που θα επέλεγαν τα ίδια τα παιδιά και που θα χαρούν να αναζητήσουν και να διαβάσουν.

Όποιος θέλει, μπορεί εύκολα να γίνει μέλος της λέσχης, ακολουθώντας μια απλή διαδικασία δανεισμού και πιστοποίησης, με την επιστροφή του κάθε βιβλίου, ότι το βιβλίο έχει διαβαστεί, και πέρα από την απόλαυση της ανάγνωσης, να κερδίσει και βραβείο χρυσού, αργυρού, χάλκινου (ή και διαμαντένιου βιβλιοφάγου για τη ΣΤ δημοτικού), στο τέλος της χρονιάς!

©2024 CGS Library resources

Log in with your credentials

Forgot your details?