Γιορτή Βιβλιοφάγων 2018

Την Τετάρτη, 6 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η  γιορτή της βράβευσης των Βιβλιοφάγων μας. Μαθητές και δάσκαλοι, γονείς και παππούδες γεμίσαμε το ανοικτό θέατρο του σχολείου μας για να τιμήσουμε την αγάπη των παιδιών μας για το βιβλίο και το διάβασμα.

Τιμώμενος προσκεκλημένος μας για φέτος ήταν ο συγγραφέας Πάνος Χριστοδούλου, που μας μίλησε για τη δική του αναγνωστική εμπειρία.

Μερικοί από τους χρυσούς βιβλιοφάγους μας -και ένας διαμαντένιος!- μοιράστηκαν μαζί μας τις απόψεις τους  και μας έκαναν να νιώσουμε πως το λογοτεχνικό βιβλίο δεν έχει να κάνει μόνο με το μυαλό, αλλά κυρίως με το συναίσθημα.

Οι “Μικροί Συγγραφείς”, που διάβασαν με σοβαρότητα και χάρη τα παραμύθια που είχαν δημιουργήσει, μας έδωσαν συγκίνηση αλλά και γέλιο.

Ακολούθησε το  θεατρικό δρώμενο, με πρωταγωνιστές και πάλι τους βιβλιοφάγους μας, που αφηγήθηκαν την ιστορία και την επένδυσαν μουσικά παίζοντας υπέροχη μουσική στο πιάνο, αλλά και, ως μουσικοκινητική ομάδα, δημιουργώντας ήχους της φύσης και της πόλης.

Η βράβευση των παιδιών ήταν το επιστέγασμα της γιορτής, αλλά και όλης της “βιβλιοφαγικής” τους στάσης κατά τη σχολική χρονιά που μας πέρασε. Και του χρόνου, λοιπόν!

©2024 CGS Library resources

Log in with your credentials

Forgot your details?