Γιορτή Βιβλιοφάγων

Η Λέσχη Βιβλιοφάγων απέκτησε 240 μέλη.

70 Χρυσούς Βιβλιοφάγους που διάβασαν περισσότερα από 15 βιβλία (πολλοί μάλιστα πήραν τόση φόρα, που διάβασαν πάνω από 20, 30, 40, 50, 60, 70 βιβλία μέσα στη σχολική χρονιά!)

40 αργυρούς βιβλιοφάγους που διάβασαν περισσότερα 10-14 βιβλία,
60 χάλκινους (6-9 βιβλία) και 80 απλούς βιβλιοφάγους που διάβασαν μέχρι 5 βιβλία.

Όπως διαπίστωσε και η υπεύθυνη της Λέσχης Βιβλιοφάγων κα. Διακοπούλου στην ομιλία που έδωσε στη γιορτή που έγινε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων την προηγούμενη εβδομάδα, “… στην εποχή των smartphones, της google, των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και των social media που νομίζει κανείς ότι πηγαίνουμε προς μια μονόπλευρη κυριαρχία της τεχνολογίας, συνειδητοποιούμε ότι ακόμα και η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Συνειδητοποιούμε πως για να βρούνε αύριο δουλειά τα παιδιά μας και οι μαθητές μας, πρέπει να έχουν φαντασία, πνευματική ευελιξία, προσαρμοστικότητα, ενσυναίσθηση, κριτική σκέψη και ανοιχτό μυαλό για να μπορούν να δέχονται και να συνδυάζουν τα νέα ερεθίσματα. Με “ανοιχτό μυαλό” τα παιδιά μας θα είναι σε θέση να μπορούν να παρακολουθούν τις τεράστιες αλλαγές της εποχής οι οποίες στο μέλλον θα γίνονται ολοένα και περισσότερες και σε μικρότερα χρονικά διαστήματα. Και έχει διαπιστωθεί ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά αναπτύσσονται μέσα από την ανάγνωση λογοτεχνίας…”

Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι η Λέσχη μας έχει 240 booksmarts – ανθρώπους που έχουν μία εξυπνάδα και ένα “άνοιγμα του μυαλού”, που μόνο το διάβασμα σου δίνει.
Για ανοιχτό μυαλό λοιπόν, ανοίγουμε βιβλία!

©2024 CGS Library resources

Log in with your credentials

Forgot your details?