Ο Κώστας Στοφόρος συναντά την ΣΤ’ Δημοτικού

Τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου, ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος παρουσίασε στα παιδιά της Στ΄ Δημοτικού το βιβλίο του «Το μακρύ ταξίδι του Καραβάτζο: Περιπέτεια στη Θράκη», εκδ. Κέδρος

Πρόκειται για το τελευταίο, μέχρι στιγμής, βιβλίο της σειράς, με ήρωες την παρέα παιδιών του Πόρτο Ράφτη, που μπλέκονται σε περιπέτειες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, συνδεδεμένα με σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο τα παιδιά, έφηβοι πια, πηγαίνουν για διακοπές στην Αλεξανδρούπολη, γνωρίζουν τη φύση και τη σύγχρονη ιστορία της Θράκης και λύνουν ένα μυστήριο που σχετίζεται με τον Ιταλό ζωγράφο Καραβάτζο, την ηρωίδα του ’21 Δόμνα Βισβίζη και τον άγιο Εύπλου. Κι όλα αυτά ενώ εξερευνούν, διασκεδάζουν, κάνουν αστεία κι ερωτεύονται, σαν κάθε παιδί της ηλικίας τους.

Ο συγγραφέας, με τη γνωστή άνεση και αίσθηση του χιούμορ που τον χαρακτηρίζει, μίλησε στα παιδιά όχι μόνο για το βιβλίο αυτό, αλλά για όλη τη σειρά, τους ήρωές της, το ξεκίνημά του, τις πηγές της έμπνευσής του, καθώς και για ιστορικά και κοινωνικά θέματα που θίγει στα βιβλία του και απάντησε στις ερωτήσεις τους, που δεν σταματούσαν!

©2024 CGS Library resources

Log in with your credentials

Forgot your details?