Βιβλιοπαρουσιάσεις Χριστούγεννα 2021 | Β΄ Δημοτικού

Την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου, η συγγραφέας Μαριβίτα Γραμματικάκη συναντήθηκε διαδικτυακά με τα παιδιά της Β΄ δημοτικού και παρουσίασε το βιβλίο της «Εγώ το ξωτικό», εκδ. Καλέντης.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να ξεπερνάς την ανασφάλεια, τον θυμό, το παράπονο, την επιθετικότητα; Έχει σημασία να σε αγαπούν, αλλά και να σε ενθαρρύνουν, να σου δίνουν αρμοδιότητες, να σε εντάσσουν στην ομάδα. Έτσι βρίσκονται οι λύσεις για όλους μας, όπως βρέθηκαν και για τα ξωτικά και τον Αϊ-Βασίλη, που κατάφεραν και πάλι να μοιράσουν δώρα στα παιδιά.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε αρχικά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ως διήγημα για αφηγητή και ορχήστρα. Η συγγραφέας, που είναι και μουσικός, παρέσυρε τα παιδιά ακόμα περισσότερο στη μαγεία του παραμυθιού, συνοδεύοντας την αφήγηση με τη βιόλα της.

Η μετάδοση της παρουσίασης έγινε από τη βιβλιοθήκη μας. Μετά την εκδήλωση, η συγγραφέας πέρασε από τα τμήματα για να χαιρετήσει τα παιδιά και να υπογράψει το βιβλίο της. Όταν τα ρώτησε τι τους άρεσε περισσότερο, η απάντηση ήταν: «Όλα!»

©2024 CGS Library resources

Log in with your credentials

Forgot your details?