Βιβλιοπαρουσιάσεις Χριστούγεννα 2021 | ΣΤ΄ Δημοτικού

Τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, ο συγγραφέας Πολυχρόνης Κουτσάκης συναντήθηκε διαδικτυακά με τα παιδιά της ΣΤ΄ δημοτικού και παρουσίασε το βιβλίο του «Ο αναπληρωματικός Άγιος Βασίλης», εκδ. Καστανιώτης.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας φτάσαμε μέχρι τη μακρινή Αυστραλία για να μπορέσουμε να συναντήσουμε τον κύριο Κουτσάκη, που ζει και εργάζεται εκεί (διδάσκει σε Πανεπιστήμιο του Περθ).

Ο συγγραφέας έχει γράψει πολλά μυθιστορήματα για ενήλικες και για εφήβους, ποίηση και θεατρικά έργα. Πολλά από αυτά έχουν βραβευτεί κα αρκετά κυκλοφορούν και στα αγγλικά. Ο Αναπληρωματικός Άγιος Βασίλης είναι το πρώτο του παιδικό βιβλίο, κι όπως μας είπε, το έγραψε για τα παιδιά του. Είναι μια ανάλαφρη, φανταστική περιπέτεια με χιούμορ, που διασκεδάζει αλλά δίνει και τροφή για σκέψη.

Η ενδιαφέρουσα και ζεστή αυτή συνάντηση εξελίχθηκε σε μια πολύ ζωντανή συζήτηση, όπου τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά με ιδέες και ερωτήσεις, και τα θέματα ξεπέρασαν το περιεχόμενο του βιβλίου και ανοίχθηκαν στις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα, στην αποδοχή και την προσφορά, ακόμα και στη ζωή στην Αυστραλία!

©2024 CGS Library resources

Log in with your credentials

Forgot your details?