Τον Απρίλιο Αγαπήσαμε

Ο Μάκης Παπαχριστόπουλος, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο CGS, προτείνει για τον Απρίλιο το βιβλίο του Ερίκ Εµανουέλ Σµιτ, «Αγαπητέ θεέ».

Το «Αγαπητέ θεέ» είναι είναι ένα συγκινητικό µυθιστόρηµα, που εξερευνά τα θέµατα της ζωής, του θανάτου και των ανθρώπινων σχέσεων µέσα από τα µάτια του Όσκαρ, ενός άρρωστου δεκάχρονου αγοριού που περνά τις τελευταίες εβδοµάδες της ζωής του στον θάλαµο ενός νοσοκοµείου. Η ιστορία εκτυλίσσεται, καθώς ο Όσκαρ δηµιουργεί έναν µοναδικό δεσµό µε µια εθελόντρια νοσοκόµα, η οποία αναφέρεται στοργικά στον εαυτό της ως θεία Ροζ.

Στον πυρήνα του το µυθιστόρηµα εµβαθύνει στην πολυπλοκότητα της θνητότητας και στους τρόπους µε τους οποίους οι άνθρωποι αντιµετωπίζουν το αναπόφευκτο του θανά- του. Μέσα από τις πολύχρωµες ιστορίες της, την ακλόνητη αισιοδοξία της αλλά και ένα εκπληκτικό εύρηµα του συγγραφέα, η θεία Ροζ εµποτίζει τη ζωή του Όσκαρ µε ελπίδα και σκοπό, προσκαλώντας παράλληλα τον αναγνώστη να προ- βληµατιστεί για τη δική του στάση απέναντι στη ζωή και τον θάνατο.

©2024 CGS Library resources

Log in with your credentials

Forgot your details?